//

CÍMKEFELHŐ
gazdasági szakkiadó | hivatalos állásfoglalás | adó | pénzügy | gazdasági folyóirat | szakkönyv | jogszabálykereső | kommentár | letölthető szerződésminták | tudástár | tanácsadás | gazdasági kiadványok | gazdasági konferencia | ingyenes számviteli tanácsadás | könyvelők kötelező továbbképzése | kötelező kreditpontok 2020 | közlöny | kormányrendelet | céginformáció

SZAKMAI ÖSSZEFOGLALÓK

Átmenetileg kedvezőbb a SZÉP Kártya juttatás – De mennyivel is?

A Kormány döntése alapján 2020. április 22-től megemelkedett a SZÉP Kártyára béren kívüli juttatásként adható juttatás összeghatára, valamint a rekreációs keretösszeg. Ha a munkáltatónak nincs lehetősége a többletjuttatásra, akkor is érdemes átgondolnia a juttatás ütemezését, mivel átmenetileg mentesül a szociális hozzájárulási adó alól a béren kívüli juttatásként adott SZÉP Kártya juttatás.

2020. május 13.

A Magyar Közlöny 2020. április 21-i számában megjelent a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet), amely – több más intézkedés mellett – átmenetileg kedvezőbb szabályokat állapított meg a SZÉP Kártyára utalt juttatások tekintetében.

 

A Rendelet megemeli a munkavállalónak a 2020. évben, SZÉP kártya formájában, béren kívüli juttatásként adható összeget. Eszerint béren kívüli juttatásnak minősül:

–    a SZÉP Kártya szálláshely alszámlájára utalt támogatás – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb évi 400 ezer forint (korábban 225 ezer forint) összegig,

–    a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlájára utalt támogatás – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb évi 265 ezer forint (korábban 150 ezer forint) összegig,

–    a SZÉP Kártya szabadidő alszámlájára utalt támogatás – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb évi 135 ezer forint (korábban 75 ezer forint) összegig.

 

A Rendelet megemeli továbbá az éves rekreációs keretösszeget is. Eszerint a 2020. évben az éves rekreációs keretösszeg:

a)    ha a munkáltató költségvetési szerv:
–    évi 400 ezer forint (korábban 200 ezer forint), ha a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll;
–    a 400 ezer forintnak (korábban 200 ezer forintnak) a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összege, ha a munkavállaló munkaviszonya csak az év egy részében áll fenn;
–    évi 400 ezer forint (korábban 200 ezer forint), ha a magánszemély munkaviszonya a magánszemély halála miatt szűnik meg;

b)    más munkáltató esetében:
–    évi 800 ezer forint (korábban 450 ezer forint), ha a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll;
–    a 800 ezer forintnak (korábban 450 ezer forintnak) a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összege, ha a munkavállaló munkaviszonya csak az év egy részében áll fenn;
–    évi 800 ezer forint (korábban 450 ezer forint), ha a magánszemély munkaviszonya a magánszemély halála miatt szűnik meg.

 

Ha a munkáltató a fent meghatározott értékhatárokat vagy a rekreációs keretösszeget meghaladóan nyújt a SZÉP Kártyára támogatást, akkor az egyes meghatározott juttatásként adóköteles.

 

A Rendelet a SZÉP Kártyára 2020. április 22. napjától 2020. június 30. napjáig a munkáltató által utalt béren kívüli juttatások tekintetében mentességet ad a szociális hozzájárulási adó alól. A SZÉP Kártyára egyes meghatározott juttatásként utalt összeg után továbbra is meg kell fizetni a szociális hozzájárulási adót.

 

A vonatkozó időszakban a munkáltató által a SZÉP Kártyára utalt béren kívüli juttatás után ennek megfelelően csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni.

 

A költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafetéria-juttatásának kerete, illetve cafetéria-juttatást nem nyújtó költségvetési szervek esetében az egy foglalkoztatottnak éves szinten SZÉP Kártyára adott béren kívüli juttatások együttes nettó összege – törvény eltérő rendelkezése hiányában – a 2020. évben nem haladhatja meg a 400 ezer forintot.

 

Lássuk, hogyan alakul a SZÉP Kártyára utalt juttatás közterhe!

 

 

És mennyit spórolhat a munkáltató?

 

Tegyük fel, hogy a munkavállaló 2020. évi SZÉP Kártya juttatása (mely teljes egészében béren kívüli juttatásnak minősül):

–    a szálláshely alszámlára 200 ezer forint,
–    a vendéglátás alszámlára 100 ezer forint,
–    a szabadidő alszámlára 60 ezer forint.

 

A munkáltató az eredeti szabályozás szerint a juttatást egyenlő részletekben a tárgynegyedév utolsó hónapjában (tehát márciusban, júniusban, szeptemberben és decemberben) utalja át.

 

A közteher kötelezettség, ha a munkáltató az eredeti szabályozás szerint utalja át a juttatást:

 

 

A közteher kötelezettség, ha a munkáltató a 2020. évi juttatást 2020. június 30. napja előtt átutalja:

 

 

Fontos megemlíteni, hogy az adóhatóság által megerősített tájékoztatás szerint a rendelet hatálybalépése, vagyis 2020. április 22. előtt az utalás időpontjában hatályos szabályok szerint béren kívüli juttatásként vagy egyes meghatározott juttatásként számfejtett összegek adókötelezettségét a fenti szabályok nem érintik, a 2020-ban már benyújtott havi ’08-as bevallások önellenőrzéssel nem helyesbíthetőek, mert az önellenőrzésnek az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvényben meghatározott törvényi feltételei nem állnak fenn.

 

Érdemes továbbá felhívni a figyelmet arra is, hogy SZÉP Kártya juttatás esetén a jövedelem megszerzésének időpontja az utalás időpontja, tehát a SZÉP Kártyára adott juttatás adókötelezettségét az utalás időpontjában hatályos rendelkezések szerint kell megállapítani.

 

dr. Teszéri-Rácz Ildikó
adójogi szakjogász, adószakértő

 

Lezárva: 2020. május 8.

 

További hírek